Meringue kusjes

Voor ongeveer 30 merengue kusjes:

 

- 3 eiwitten

- 100 g kristalsuiker

- 95g poedersuiker

- kleurstof naar wens

 

Verwarm de oven voor op 100℃. Klop de eiwitten samen met de kristalsuiker tot stevige, glanzende pieken. Deze kusjes zijn geel gekleurd met een kleurstof gel die tijdens het mixen werd toegevoegd. Dit is geen must en voegt ook niets toe aan de smaak. Naturel zijn deze kusjes ook prachtig. Plooi daarna voorzichtig de poedersuiker door het eiwitmengsel. Doe dit rustig zodat het beslag luchtig blijft en stop wanneer de poedersuiker is opgenomen. Leg een bakvel op een bakplaat en spuit met een spuitzak kleine toefjes op het bakvel. Je kan ook vormpjes scheppen met een lepeltje. Het hoeft niet perfect te zijn.

 

Laat de meringue kusjes 2 uur bakken op 100℃. Zet de oven uit en laat de kusjes in de oven afkoelen. Meringue moet vooral lang drogen.

 

Voor de vulling:

- 67 g kristalsuiker

- 1 el bloem

- 1/2e el maïzena

- 125 ml versgeperst bloedappelsiensap (kan ook citroen of appelsien zijn)

- 1 eidooier

- 1 el gezouten boter

 

Mix de droge ingrediënten door elkaar in een steelpannetje. Voeg het sap en de eidooier toe en breng op een zacht vuur aan de kook. Laat het mengsel ongeveer 1 minuut doorkoken en roer de eetlepel boter door het mengsel. Dek af en laat het mengsel afkoelen in de koelkast.

 

Wanneer de vulling koud is, schep of spuit je een toefje op een kusje en duw hier een tweede kusje tegenaan.

 

Smakelijk ;)